Вие сте овде:Извештај за доделените локации за секој учесник во изборната кампања, средствата кои се побаруваат од секој учесник како и средствата кои се наплатени согласно член 78-а став 11 од Изборниот законик


Одлуки по приговори, по пријави и по предмети отворени по сопствена иницијатива на ДКСК

39-та седница на ДКСК од 02.10.2020 година и продолжение од 07.10.2020 година, 15.10.2020 година и 19.10.2020 година

Одлука број: 12-1524/6 од 20.10.2020 година

Одлука број: 12-1527/5 од 20.10.2020 година

 

31-ва седница на ДКСК, продолжение од 16.07.2020 година

Одлука број: 12-1529/3 од 20.07.2020 година

 

32-ра седница на ДКСК од 07.07.2020 година

Одлука број: 12-2316/5 од 08.07.2020 година

Одлука број: 12-2317/4 од 08.07.2020 година

Одлука број: 12-2318/6 од 08.07.2020 година

 

33-та седница на ДКСК од 08.07.2020 година

Одлука број: 12-2323/5 од 09.07.2020 година

Одлука број: 12-2276/2 од 09.07.2020 година

Одлука број: 12-2277/2 од 09.07.2020 година

Одлука број: 12-2262/2 од 10.07.2020 година

Одлука број: 12-2339/2 од 10.07.2020 година

 

34-та седница на ДКСК од 10.07.2020 година

Одлука број: 12-2368/5 од 10.07.2020 година

 

35-та седница на ДКСК од 17.07.2020 година

Одлука број: 12-2400/4 од 17.07.2020 година

Одлука број: 12-1426/5 од 20.07.2020 година

Одлука број: 12-1590/4 од 20.07.2020 година

Одлука број: 12-1991/4 од 20.07.2020 година

Одлука број: 12-1922/2 од 21.07.2020 година

Одлука број: 12-1586/2 од 22.07.2020 година


Извештаи од радиодифузерите, печатените медиуми и електронските медиуми (електронските портали) за рекламниот простор искористен од учесниците во изборната кампања

Трговско радиодифузно друштво Блета Дооел Тетово

Портал drnka.mk

Трговско радиодифузно друштво Пела Дооел Кривогаштани

Трговско радиодифузно друштво ТВ Свет ДОО Свети Николе

Трговско радиодифузно друштво ТВ К&М КИСС & МЕНАДА - Тетово

Трговско радиодифузно друштво ТВ КТВ дооел Кавадарци

ТЕЛЕВИЗИЈА МАКПЕТРОЛ ДООЕЛ ТЕЛМА

Трговско радиодифузно друштво ТВ Шења

ОХРИД ДВАЕСЕТ И ЧЕТИРИ ДООЕЛ увоз - извоз с.Елшани Охрид

Интернет портал OhridPress

Трговско радиодифузно друштво ПРОТЕЛ ДООЕЛ - Пробиштип

Трговско радиодифузно друштво РАДИО ФОРТУНА Скопје

Трговско радиодифузно друштво Супер радио ДООЕЛ Охрид

Тастатура - ДООЕЛ Куманово

Трговско радиодифузно друштво ТВ Студио ТЕРА

Портал tetovaexpres.com

Трговско радиодифузно друштво ТВ Коха ДООЕЛ Тетово

Трговско радиодифузно друштво Холидеј ДООЕЛ Прилеп

Трговско радиодифузно друштво ТВ МТМ ДООЕЛ Скопје

Трговско радиодифузно друштво ТВ Плус ДОО Куманово

Портал zase.mk

Електронски медиум www.bashke.tv

Портал www.koha.mk

Дневен весник Коха

Трговско радиодифузно друштво СКАЈ РАДИО Теодор ДООЕЛ Скопје

Портал press24.mk

Трговско радиодифузно друштво „ТВМ“ Арнаудов Михајло Охрид ДООЕЛ

Портал www.infoalb.mk

Друштво за трговија и услуги ЕМ МЕДИА ДОО

Трговско радиодифузно друштво Канал 21 Дооел Велес

Интернет портал infoshqip.com

Интернет портал fakte.mk

Радио РОСА

Трговско радиодифузно друштво ТЕЛЕВИЗИЈА СИТЕЛ

Трговско радиодифузно друштво ТВ Шутел ДООЕЛ, Скопје

Интернет портал opserver.mk

ДМС Комуникација ДООЕЛ Скопје (www.skopjeinfo.mk)

Неделник Скопско Ехо и портал www.skopskoeho.mk

МАКСМЕДИА ЛТД

SMARTGROUP LTD

Друштво за интернет портали „Нимо - Охридњуз“ дооел Охрид

Портал plusinfo.mk

Јени Балкан ДООЕЛ Скопје

ОНЛАЈН МЕДИЈА ДООЕЛ Скопје

Здружение за слободен говор и професионално известување „Журналист“

ГЛОБАЛ НЕТ ДООЕЛ Скопје

Трговско радиодифузно друштво Радио Антена 5

Трговско радиодифузно друштво 24 ВЕСТИ ДООЕЛ Штип

Трговско радиодифузно друштво АЛФА ТВ ДООЕЛ - Скопје

Трговско радиодифузно друштво НОВАТВ ВЕБ ДОО Скопје

Портал aktuale.mk

Неделник Фокус и портал focus.mk

МЕДИА МАРКЕТИНГ ЛТД ДООЕЛ Експорт - Импорт Скопје

ТВ ДУЕ НАЗМИ ДООЕЛ

ОНЛИНЕ МЕДИА ГОСТИВАРИ СОТ

НОВИНСКА АГЕНЦИЈА ФЛАКА

Електронски медиум nezavisen.mk

Интернет портал www.24vakti.mk

Интернет портал kajgana.com

Трговско радиодифузно друштво Експрес радио Струмица

Интернет портал ina-online.net

Трговско радиодифузно друштво Алсат-М ДОО Скопје

Некст левел солушнс ДООЕЛ, Скопје

Трговско радиодифузно друштво Радио КАНАЛ 77

Македонски Медиа Сервис дооел Штип

Трговско радиодифузно друштво Канал 5 ДООЕЛ Скопје

Интернет портал ekipa.mk

Макс хостинг група ДООЕЛ Скопје

РАДИО КИСС-ДООЕЛ Тетово

Трговско радиодифузно друштво „ТВ Кочани ЛД“ ДООЕЛ Кочани

Трговско радиодифузно друштво ТВ СТАР ДОО

АКЦЕНТ ГРУП ДОО СКОПЈЕ

MEDIANET LTD

Трговско радиодифузно друштво СПЕКТРА ДООЕЛ с.Лабуништа Струга

Трговско радиодифузно друштво Радио ХИТ ФМ дооел Скопје

ДУТ „Радио СтрумицаНет“ ДООЕЛ Струмица - www.strumicaNet.com


Финансиски извештаи Предвремени парламентарни избори 2020

Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 84-б став (7) од Изборниот законик ги објавува извештаите со образец за примените донации на трансакциската сметка од член 71, став (1) за финансирање на изборната кампања  еден ден по завршување на изборната кампања што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б став (3, 6 и 7) од Изборниот законик.

 

Коалиција МОЖЕМЕ за Предвремени парламентарни избори 2020 година, предводена од СДСМ

Политичка партија ДЕМОКРАТИ

ТВОЈА ПАРТИЈА

Единствена Македонија и Коалиција „Никогаш северна - само Македонија“

ВМРО-ДПМНЕ и коалиција ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА

Демократска Унија за Интеграција

Демократска Партија на Албанците - ДПА

Политичка партија Глас за Македонија

Политичка партија ЛЕВИЦА

Граѓанско Демократска Унија - ГДУ

АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ И АЛТЕРНАТИВА / Корекција


Финансиски извештаи Предвремени парламентарни избори 2020

Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 84-б став (7) од Изборниот законик ги објавува извештаите со образец за примените донации на трансакциската сметка од член 71, став (1) за финансирање на изборната кампања  од денот на нејзиното започнување до крајот на десеттиот ден од кампањата што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б став (2) од Изборниот законик.

 

Демократска Унија за Интеграција

Политичка партија ЛЕВИЦА

Коалиција МОЖЕМЕ за Предвремени парламентарни избори 2020 година, предводена од СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ и коалиција ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА

Демократска Партија на Албанците - ДПА

Политичка партија ДЕМОКРАТИ

Политичка партија ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА

Единствена Македонија и Коалиција „Никогаш северна - само Македонија“

Граѓанско Демократска Унија - ГДУ

АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ и АЛТЕРНАТИВА

МОРО - РАБОТНИЧКА ПАРТИЈА