Посебен извештај


Вкупни извештаи Избори 2016

Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со својата обврска од член 85 став (4) од Изборниот законик ги објавува вкупните финансиски извештаи за изборната кампања што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија 11 декември 2016 година ги имаат поднесено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 85 став (3) од Изборниот законик. 


Финансиски извештаи од Медиумите

Извештаи доставени од медиумите и радиодифузерите до архивата на ДКСК за предвремените парламентарни избори 2016

1. ТРД ВИЖН БМ - ТБ Канал Визија Прилеп
2. Радиодифузно трговско друштво Арачина ДООЕЛ
3. Трговско радиодифузно друштво ТВ ЕРА ДООЕЛ Скопје
4. Трговско радиодифузно друштво ТВ ШЕЊА ДООЕЛ Скопје
5. Трговско радиодифузно друштво ДООЕЛ ЕКСПРЕС РАДИО Струмица
6. Трговско радиодифузно друштво КЛУБ ФМ ДОО
7. Трговско радиодифузно друштво СИТИ РАДИО ДООЕЛ
8. Трговско радиодифузно друштво К ТРИ Телевизија
9. Трговско радиодифузно друштво КАНАЛ ЕДЕН ТЕЛЕВИЗИЈА ДОЕЕЛ Велес
10. Радиодифузно трговско друштво РОС МЕТРОПОЛИС РАДИО ДОО
11. Трговско Радиодифузно друштво АЛФА ТВ ДОЕЕЛ Скопје
12. Трговско радиодифузно друштво БЛЕТА ТЕТОВО Sqoqata tregtare radiodifuzive BLETA Tetove
13. Трговско радиодифузно друштво 24 ВЕСТИ ДООЕЛ Подружница Скопје
14. Трговско радиодифузно друштво АЛСАТ-М ДОО Скопје
15. Трговско радиодифузно друштво Радио Слoбодна Мaкедонија ДООЕЛ
16. Трговско радиодифузно друштво УРБАН ФМ РАДИО
17. Трговско радиодифузно друштво РАДИО АНТЕНА 5
18. Трговско радиодифузно друштво ТВ КОХА МЕВАИП ДООЕЛ,ТЕТОВО
19. Трговско радиодифузно друштво РЕГИОНАЛНА ТВ УЛТРА-СКОПЈЕ
20. Трговско радиодифузно друштво ТЕЛЕКАНАЛ А1 ДООЕЛ
21. Трговско радиодифузно друштво РЕГИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА - ХДТВ МЕГА
22. ТРД РЕГИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА УЛТРА-СКОПЈЕ
23. ИЗДАВАШТВО ТЕЛЕГРАФ ДООЕЛ
24. Друштво за услуги МЕДИА ПРИНТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ
25. Трговско радиодифузно друштво К ТРИ ТЕЛЕВИЗИИЈА ДООЕЛ Куманово
26. Радиодифузно друштво СКАЈ РАДИО ТЕОДОР ДООЕЛ
27. Трговско радиодифузно друштво ТВ СИТЕЛ ДООЕЛ Скопје
28. Трговско радиодифузно друштво Радио Канал 77 ДООЕЛ
29. Трговско друштво за радио-дифузна дејност ТВ ШУТЕЛ ДООЕЛ
30. Трговско друштво за радио дифузија ИНТЕЛ телевизија Струмица
31. Трговско радиодифузно друштво ТЕЛЕВИЗИЈА МАКПЕТРОЛ ДООЕЛ ТЕЛМА
32. Трговско радиодифузно друштво ТЕЛЕКАНАЛ А1 ДООЕЛ Струмица
33. Трговско радиодифузно друштво КАНАЛ ЕДЕН ТЕЛЕВИЗИЈА ДООЕЛ Велес
34. Трговско радиодифузно друштво РЕГИОНАЛНА ТВ О2 ДООЕЛ СКОПЈЕ
35. Трговско радиодифузно друштво 24 ВЕСТИ ДООЕЛ
36. Трговско радиодифузно друштво КАНАЛ 5 ДООЕЛ Скопје
37. Трговско радиодифузно друштво ХДТВ МЕГА ДООЕЛ СКОПЈЕ
38. Трговско радиодифузно друштво за телевизиски активности ХДТВ КАНАЛ ПЛУС ДООЕЛ СКОПЈЕ
39. Трговско радиодифузно друштво ТЕЛЕВИЗИЈА НОВА ДООЕЛ СКОПЈЕ
40. Друштво за издавање и маркетинг ВЕЧЕР ПРЕС ДООЕЛ СКОПЈЕ
41. Друштво за новинско издавачка дејност МЕДИА ПЛУС ФОКУС ДООЕЛ СКОПЈЕ
42. Трговско радиодифузно друштво ТВ МТМ Скопје
43. Трговско радиодифузно друштво ТВ СВЕТ СВЕТИ НИКОЛЕ
44. ИНТЕЛ Телевизија Струмица
45. Друпштво за производство, трговија и услуги ЈЕНИ БАЛКАН ДООЕЛ експорт-импорт
46. Трговско радиодифузно друштво ТВ - ЕДО ДООЕЛ Скопје
47. Трговско радиодифузно друштво ТВ ХАНА МЕВЛАН ДООЕЛ КУМАНОВО
48. Друштво за издавање и маркетинг АДРИА БАЛКАН ДОО Скопје
49. Трговско радиодифузно друштво Телевизија Плус ДОО Куманово
50. Трговско радиодифузно друштво ТВМ Арнаудов Михајло ДООЕЛ Охрид
51. Трговско радиодифузно друштво Протел ДООЕЛ - Пробиштип
52. Трговско радиодифузно друштво КАНАЛ ТРИ ДООЕЛ Дебар
53. Трговско радиодифузно друштво ТВ Кисс Злате ДООЕЛ -Тетово
54. Трговско радиодифузно друштво Радио Кисс ДОО - Тетово


Финансиски извештаи Избори 2016

Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 84-б став (6) од Изборниот законик ги објавува финансиските извештаи со спецификација на трошоците за приходите и расходите на жиро-сметката за изборна кампања од денот на нејзиното отворање до крај на десеттиот ден од кампањата што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија 11 декември 2016 година ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б став (1) од Изборниот законик.

Демократска Бошњачка Партија-Скопје
Демократска Партија за Албанците-Тетово
ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА-СКОПЈЕ
Коалиција АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ-Тетово
Коалиција ВМРО за Македонија за избор на пратеници во Собрание на Р. Македонија-предвремени парламентарни избори 2016
Коалиција за Предвремени избори за пратеници во Собранието на Република Македонија 2016 год. предводена од ВМРО-ДПМНЕ
Коалиција за предвремени парламентарни избори 2016 предводена од СДСМ
Коалиција за ПРОМЕНИ и ПРАВДА-ТРЕТ БЛОК 
(ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ФРОДЕМ, ДЕМОС, МОРО-РП)
ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА-СКОПЈЕ
Политичка партија Движење БЕСА-Скопје
Политичка партија ЛЕВИЦА 
Партија за Демократски Пропсеритет - Тетово


Финансиски извештаи Избори 2016

Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 84-б став (6) од Изборниот законик ги објавува финансиските извештаи со спецификација на трошоците за приходите и расходите на жиро-сметката за изборна кампања од денот на нејзиното отворање до крај на десеттиот ден од кампањата што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија 11 декември 2016 година ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б став (1) од Изборниот законик.

Демократска Бошњачка Партија
Коалиција за ПРОМЕНИ и ПРАВДА - ТРЕТ БЛОК (ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ФРОДЕМ, ДЕМОС и МОРО-РП)(корегиран)
Движење Беса
Демократска партија на Албанците
Демократска унија за интеграција
Коалиција АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ (ДР-АДП, Унитети, НДП)
Коалиција ВМРО за МАКЕДОНИЈА
Коалицијата ВМРО-ДПМНЕ
Коaлиција Социјалдемократски сојуз на Македонија - СДСМ
Левица
Либерална партија
Партија за Демократски Просперитет - Тетово